În cadrul activităților din săptămâna ,,Școala altfel”, elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora au atras atenția vizitatorilor cu un minunat stand, unde și-au prezentat lucrările practice realizate în orele desfășurate în cadrul Curriculum-ului Internațional, care are deja rădăcini adânci în școala noastră.

Au fost prezentate exponate din diferite unități de învățare, dar poate cel mai interesant exponat a fost realizarea în miniatură a celebrului monument preistoric Stonehenge, de la ultima unitate IPC al cărei subiect a fost  Migrația și migranții. S-a discutat despre migrație în epoca de piatră, epoca fierului, epoca bronzului, Stonehenge fiind un monument ce datează din epoca de piatră.
 
Elevii au realizat un studiu referitor la ce a fost folosit  Stonehenge: ceas astronomic, ritualuri religioase, spânzurătoare. S-a discutat și despre proveniența pietrelor din care a fost construit Stonehenge-ul  și modul în care au fost transportate acestea din Țara Galilor. Miniatura realizată de elevi  a respectat toate caracteristicile monumentului inițial având o curte interioară, o curte exterioară, 10 piloni în formă de potcoavă și celebrele Aubrey holes.
 
De asemeni, participanții au putut observa unelte realizate din lut din fiecare epocă în parte, pictate în așa fel încât să reprezinte piatra, fierul și bronzul.
 
Au mai fost prezentate mulaje realizate în unitățile de învățare despre corpul uman, reprezentând creierul cu toți lobii (frontal, occipital), fiecare lob fiind reprezentat printr-o culoare, mulaje reprezentând secțiuni prin creierul uman.
 
Mini-vulcanul realizat de agoriști din lut și blocuri lego a ,,erupt”, explozia sa lăsându-ne a înțelege ce a însemnat  distrugerea orașului Pompei în antichitate.
 
În concluzie, stand-ul a fost încă o reușită, încă un punct bine marcat de către echipa Agora. 
Daniela Drugaș & Ovidiu Dan